Waar vind ik de statistieken van de verzonden nieuwsbrieven?

Vooraf

Welke stappen je moet doorlopen, hangt af van hoe je de nieuwsbrief verstuurt hebt: (1) via de iMailingtool.nl of (2) via het iWink CMS.

Via iMailingtool.nl

1. Ga naar mailingtool.nl en zoek de betreffende mailing op.
  2. Klik op de naam van de mailing.

Je ziet hier allerlei statistieken, bijvoorbeeld:

• Hoeveel berichten er verstuurd zijn, welk percentage of aantal is ontvangen en gelezen. Dit vind je in het eerste tabje: "Overzicht".
  • Wie de mailing hebben gelezen. Dit staat in het tabje "Gelezen" (of "Ongelezen" voor wie het niet geopend heeft).
  • Welk e-mailadres waarop heeft geklikt. Hiervoor kijk je bij het laatste tabje: "Clickthrough".
  • En nog veel meer.

Via het iWink CMS

Zoek in het CMS de betreffende mailing op en klik op het oogje om de mailing te bekijken. Vanuit hier, kun je verschillende statistieken vinden:

• Hoeveel berichten zijn er verstuurd, welk percentage de nieuwsbrief ontvangen heeft of heeft doorgeklikt. Dit staat in een diagram op de eerste pagina die je tegenkomt wanneer je de mailing hebt geopend. Scroll hiervoor omlaag.
  • Wie de mailing hebben gelezen en waar deze personen op hebben geklikt. Klik hiervoor bovenaan de pagina op "Meer acties" (de drie puntjes) en vervolgens op "Clickthroughs".