Kan ik een nieuwsbrief versturen naar een deel van een adreslijst?

Ja, je kunt een nieuwsbrief versturen naar een deel van een adreslijst. Segmenteren, noemen we dat. Om te kunnen segmenteren, moet je in je adreslijst extra gegevens toevoegen waarop je wilt segmenteren. Dus naast de kolom met e-mailadressen heb je een tweede kolom nodig met informatie waarop je je lijst kunt segmenteren. Dit kan bijvoorbeeld een productgroep zijn, een naam van een accountmanager of een doelgroep waar de abonnee onder valt. Dit is dus ook een handige manier om A/B-tests te doen in Mailer/iMailingtool. Dit is een voorbeeld van zo'n adreslijst:

Om de mailing te versturen, doe je het volgende:

IN MAILER

1. Voeg in het veld 'Adreslijsten' de gewenste adreslijst toe.2. Achter dit veld verschijnt nu een groen blokje met een witte stip:

3. Klik op dit groene blokje. Je krijgt nu een pop-up waarin je het segment kunt kiezen:

4. Vink het gewenste segment aan en klik op Ok.5. Je kunt nu de nieuwsbrief versturen.

IN IMAILINGTOOL

1. Doorloop de stappen voor het versturen van de nieuwsbrief (de stappen worden hier uitgelegd)2. Bij stap 3 kun je een segment selecteren:

3. Na het selecteren van het segment (of meerdere segmenten) klik je op de groene knop 'Ja, ik wil deze adreslijst gebruiken'. Daarna doorloop je de rest van de stappen om de mailing te verzenden.