Het uploaden van mijn adreslijst werkt niet

Voor het uploaden van een adreslijst, heb je een excel-bestand met de adressen nodig. Excel-bestanden (of eigenlijk spreadsheets) zijn enorm krachtig. Toch zie je soms door de formules, werkbladen, verborgen kolommen en celeigenschappen niet meer wat er nu echt in het bestand staat. Wanneer je een foutmelding krijgt bij het uploaden van een adreslijst of als je na het uploaden een lijst hebt met 0 adressen, dan heeft dit meestal te maken met het bestand dat je wilt uploaden.

Voorbeeldje nodig?
Download voorbeeldbestand

Tip: heb je een excelbestand gekregen waarin heel veel gegevens staan, maar waarvan je alleen de adressen nodig hebt? Kopieer dan de kolom met e-mailadressen en plak ze in een nieuw excelbestand met de toetscombinatie 'Ctrl' + 'shift' 'v' (plakken zonder opmaak). Zet hier een kolomkop boven met de tekst 'e-mail' en gebruik dit bestand om je adreslijst te maken.

Zo werkt het uploaden bijna altijd:

1. Open je Excel-bestand.
  2. Zorg ervoor dat er op de bovenste rij kolomkoppen staan zoals "email", "naam", etc. De kop "email" is verplicht, de rest optioneel.
  3. Zorg dat de kolomkop voor je e-mailadressen "email" of "emailadres" heet (dus niet "mail zakelijk" oid).
  4. Controleer of je geldige e-mailadressen hebt gebruikt, dus zonder puntkomma (;), haakjes (< >) of "mailto:" ervoor.
  5. Haal lege rijen uit je bestand (tip: sorteer de kolom, dan verdwijnen lege rijen).
  6. Sla het bestand op als ".csv"-bestand (zie screenshot hieronder)
  7. Upload dit bestand als adreslijst