Hoe maak ik een export van hard en/of soft bounces?

Vooraf

Hoe je een export maakt, is afhankelijk van hoe je de nieuwsbrief opmaakt: (1) via iMailingtool.nl of (2) via het iWink CMS.

Via de iMailingtool.nl

1. Zoek de mailing op die je hebt verzonden en waarvan je de export wilt maken.
  2. Klik op de naam van de mailing.
  3. Klik op "Exporteren" en maak een keuze in de selectie van resultaten die je wilt exporteren. Beide gedeelten zijn rood omkaderd in onderstaande afbeelding.
  4. Klik op "Download".

Via het iWink CMS

1. Zoek de mailing op die je hebt verzonden en waarvan je de export wilt maken.
  2. Klik op "Berichten" (zie de afbeelding hieronder).

3. Verander vervolgens aan de linkerkant de status naar "Niet afgeleverd" (zie stap 3 in de afbeelding hieronder).
  4. Onder "Type" (stap 4 in de afbeelding hieronder) zie je om wat voor type bounce het gaat. "Permanent" is een harde bounce. "Tijdelijk" is een soft bounce. In de export komen beide typen naar voren.
  5. Exporteer en download de gegevens naar Excel of CSV (stap 5 in de afbeelding hieronder).