Ik krijg een foutmelding bij het kopiëren/plakken van tekst in het CMS

Wanneer je teksten vanuit een programma zoals Microsoft Word kopieert en plakt in het iWink CMS, kan het zijn dat je een foutmelding krijgt bij het opslaan van de pagina. Soms lukt zelfs het plakken in het CMS niet. Dit komt doordat er bij het kopiëren vanuit Word 'onder water' extra code mee wordt gekopieerd waar het CMS niet mee om kan gaan. Denk aan het instellen van een lettertype of kleur die niet op je website wordt gebruikt of een andere opmaak instelling die het CMS niet kent.

Wat je in dit geval het beste kunt doen is de tekst plakken zonder opmaak. Hoe doe je dat?

1. Gebruik voor het plakken van de tekst in het CMS de toetscombinatie 'ctrl' + 'shift' + 'v'.
  2. Plak de tekst eerst in een teksteditor zoals bijvoorbeeld Kladblok. Kopieer vervolgens weer de tekst vanuit de teksteditor en plak deze dan in het CMS.