Hoe werkt de geschiedenis binnen het CMS?

In de loop van de tijd zul je diverse wijzigingen aan een pagina aanbrengen. Al deze wijzigingen worden door het iWink CMS opgeslagen en zijn terug te vinden onder het tabblad 'Geschiedenis'. In de foto hieronder zie je de geschiedenis van deze pagina:

In het overzicht kun je direct zien wie op welk moment een aanpassing aan de pagina heeft gedaan. Maar wie heeft wat gedaan? Om dat te kunnen zien, gebruik je de knoppen 'vergelijk met vorige' en 'vergelijk met huidige' onder het kopje acties. In de afbeelding hierboven zie je dat er 2 gebruikers met deze pagina bezig zijn geweest. Om te bekijken welke wijzigingen er als laatste zijn gedaan, gebruiken we de knop 'vergelijk met huidige' bij revisie 21078.  We vergelijken nu de laatste versie die Jurriaan heeft opgeslagen met de wijzigingen die Jurriaan eerder heeft gedaan:

De laatste versie die Jurriaan had opgeslagen, zie je in de linkerkolom. Rechts zie je de wijzigingen die daarna zijn gedaan. In bovenstaande scherm zien we nog geen wijzigingen staan. Maar wanneer we verder omlaag scrollen, zien we dat er wijzigingen zijn gedaan aan een component dat heet 'Contactblok voor persoon'. 

Aan de linkerkant zie je dat er in de titel en bij de persoon naar Jurriaan verwezen werd. Aan de rechterkant zie je dat er nu verwezen wordt naar Niels. Zoals je kunt zien staan in de oude versie (links) de wijzigingen in het rood. Rechts (de nieuwe versie) geeft de aanpassingen in het groen weer.

Wanneer er een component is toegevoegd, krijgt dit component aan de rechterkant een groene achtergrond. Wordt er een component verwijderd, dan krijgt deze aan de linkerkant een rode achtergrond. Heb je een deel van de tekst aangepast, dan wordt de oude tekst in de linkerkolom rood gemarkeerd en in de rechterkolom groen (zoals in bovenstaand voorbeeld).

Wanneer je de nieuwe wijzigingen ongedaan wilt maken, kies je voor de optie 'revisie terugzetten'. 

Is dit een antwoord op je vraag? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het opslaan, probeer het later opnieuw

Hulp nodig? Contact Contact