Hoe werken versies binnen het CMS?

Versies

Een pagina kan altijd een of meerdere versies hebben. Zo kan dezelfde pagina beschikbaar zijn in de taalversies Nederlands, Engels en Duits (lees: drie versies van dezelfde pagina).

Je kunt echter ook meerdere versies maken binnen dezelfde taal. Bijvoorbeeld als je een pagina opnieuw wilt structureren. Je wilt dan niet dat je bezoekers jouw werk-in-uitvoering zien en daarom kun je daar een nieuwe versie van maken. De bezoeker blijft dan de huidige versie zien die al gepubliceerd was, terwijl jij rustig aan de slag kunt in een nieuwe conceptversie. Je vindt de versies van een pagina op het tabblad "Versies".

Handig om te weten: iemand met de rechten "redactie" in plaats van "eindredactie" kan alleen met nieuwe versies van een pagina werken. Deze persoon mag namelijk niets doen wat een bezoeker direct ziet (waaronder het publiceren van een concept)

Hoe maak ik een nieuwe versie van een pagina

  1. Ga naar de pagina (en eventueel taal) die je als basis wilt gebruiken
  2. Kies in het actiemenu rechtsboven voor het grijze icoon met de drie stippen en kies "Nieuwe versie"
  3. Er wordt een nieuwe versie van de pagina gemaakt
  4. Je kunt hier nu naar hartelust aan de slag en het voorbeeld bekijken (blauwe oog-icoon in het actiemenu), terwijl de bezoeker nog de oudere inhoud ziet
  5. Als je klaar bent, kies je in het actiemenu onder het uitklapmenu van de groene "Opslaan"-knop de optie "Opslaan en publiceren"
  6. De bezoeker ziet nu jouw wijzigingen en de oude versie heeft automatisch de status 'offline' gekregen (want, deze versie is nu 'gepubliceerd')
Is dit een antwoord op je vraag? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het opslaan, probeer het later opnieuw

Hulp nodig? Contact Contact