Hoe verwijder ik mijn tijdelijke internetbestanden (cache)?

Bij de meeste browsers kom je met Ctrl + Shift + Delete of op een Mac cmd ⌘ + Shift ⇧ + Delete direct in een venster voor het verwijderen van tijdelijke bestanden. Deze toetsen houd je tegelijkertijd ingedrukt. Voor Safari vind je deze instellingen onder "Safari > Wis geschiedenis". Op de Mac werkt dit niet altijd in Google Chrome. Volg dan de onderstaande stappen onder het kopje "Google Chrome".

Google Chrome

1. Klik op de website op je rechter muisknop.
  2. Klik op Inspect. Het kan zijn dat jouw browser de knoppen naar het Nederlands vertaald heeft. Dat geldt ook voor de namen van de knoppen in de onderstaande stappen.
  3. Klik op Application (zie "1" in onderstaande afbeelding).
  4. Klik op Clear storage (zie "2" in onderstaande afbeelding).
  5. Klik op Clear site data (zie "3" in onderstaande afbeelding).
  6. Je kunt de stappen uit "Wat moet ik verwijderen?" overslaan.

Wat moet ik verwijderen?

Als je een probleem met tijdelijke bestanden hebt, gaat het meestal om cookies of de "cache". Verwijder deze om problemen met verouderde bestanden op te lossen, zodat je weer een nieuwe versie van een bestand krijgt. Bijvoorbeeld een afbeelding of stijlbestand.

Het ergste wat hier kan gebeuren is dat je niet meer bent ingelogd voor bepaalde diensten of dat je geschiedenis verwijderd wordt. Dat is meestal niet zo'n probleem, het zijn immers tijdelijke bestanden. Je kunt alles verwijderen of de instellingen in het venster aanpassen naar voorkeur.