Wat is het verschil tussen een bèta-, acceptatie- en productie-omgeving?

Elke site kan verschillende locaties hebben met een verschillend doel. 

We onderscheiden er drie:

Productie ("live")

Dit is de omgeving die bezoekers van je site zien. Deze omgeving zou geen fouten moeten bevatten omdat dat allemaal al uitvoerig is getest op de andere omgevingen. Deze staat dus (meestal) ook op:

jouwsite.nl

Bèta

Op de bèta-omgeving ontwikkelen we projecten. Zo'n project kan een redesign zijn van je site of een nieuwe functionaliteit of een upgrade van de software. Het is normaal dat dit meerdere dagen/weken/maanden in ontwikkeling is en in die tijd is het niet zichtbaar voor de bezoekers van je site. Zo'n omgeving heeft meestal een naam als:

jouwsite-beta.sites.kirra.nl

Hier kunnen we ook wisselen van de achterliggende code. Handig, want zo kun je de ene dag het redesign van je site testen en de andere dag een software-update als dat nodig is.

Acceptatie

Nadat een project klaar is op de bèta zetten we het project in de acceptatie-omgeving. Ook andere zaken, zoals kleine reparaties, worden uitgevoerd op de acceptatie-omgeving. Alle wijzigingen los van elkaar zouden moeten werken, maar nu we ze allemaal samenvoegen kan dat botsen. Geen probleem, want dat kunnen we op deze omgeving testen zonder dat bezoekers dat zien. Als de samenhang van alle wijzigingen goed werkt, kunnen we een "release" plannen waarin alle wijzigingen naar de productie-omgeving gaan.

De acceptatie-omgeving van je site vind je meestal op:

jouwsite-acceptatie.sites.kirra.nl

Omdat we de samenhang van alle nieuwe code testen, kunnen we in een release dus ook alleen alle code releasen. Het is niet verstandig om slechts een deel van de wijzigingen te releasen, want dan weet je niet hoe dat zich gedraagt op je productie-omgeving.

Is dit een antwoord op je vraag? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het opslaan, probeer het later opnieuw

Hulp nodig? Contact Contact