Hoe exporteer ik statistieken uit Google Universal Analytics (UA)

Sinds 1 juli 2023 is Google gestopt met de ondersteuning van Universal Analytics. Je kunt hiermee dus geen bezoekersstatistieken meer meten. Het is nog wel mogelijk om de statistieken die je tot 1 juli hebt verzameld, te exporteren in een Excelbestand. Zo heb je deze gegevens toch nog achter de hand.

Statistieken exporteren

1. Log in op je Google Analytics account.
  2. Indien van toepassing: selecteer het filter 'Extern verkeer' (dit filter heb je in ieder geval wanneer wij jouw Analytics account hebben ingesteld).
  3. Ga vervolgens in het menu aan de linkerkant naar 'Behavior' > 'Overview'.

3a. Stel rechts bovenin de datum range in op 1 jan. 2023 tot 1 juli 2023.

3b. Klik rechts onderin (onder de 10 meest bezochte pagina's) op de link 'view full report'

3c. Onderaan de pagina die nu verschijnt, staat de optie 'show rows'. Stel deze in op een voor jouw website logisch getal, zodat je van alle pagina's de statistieken krijgt.

4. Klik nu rechts bovenin op de knop 'Export' en selecteer je Excel of een ander gewenst bestandstype.
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor de overige menu-items waarvan je een export wilt hebben. Het is aan te raden om in ieder geval ook een export te maken van 'Acquisition > Overview' en 'Audience > Mobile > Overview'.

Exports samenvoegen

Waarschijnlijk heb je meerdere exports gemaakt aan de hand van bovenstaande stappen. Als je als Excelbestand hebt geëxporteerd, kun je alle bestanden samenvoegen in 1 bestand. Dat doe je alsvolgt:

1. Open alle Excelbestanden die je gedownload hebt.
  2. Open een tabblad dat je wilt overzetten naar je 'basis bestand'.
  3. Klik met je rechtermuisknop op de titel van het tabblad en kies 'Move or copy' /'Verplaatsen of kopiëren'.
  4. Bij 'To book' /'Naar map' selecteer je het bestand waar het tabblad naartoe verplaatst of gekopieerd moet worden.

TIP: Pas de namen van de tabbladen in je basisbestand aan, zodat je beter kunt zien welke statistieken daarin staan.