Problemen met links delen op Facebook

Heb je problemen met het delen van links op Facebook? Je kunt hiervoor het beste de Facebook Debug Tool gebruiken:

https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/

Om deze te kunnen gebruiken, moet je eerst inloggen in Facebook.

Wat doet deze tool precies? Wanneer een pagina/link voor het eerst gedeeld wordt op Facebook, slaat Facebook deze gegevens op in het cachegeheugen. Door gegevens in het cache geheugen op te slaan, worden pagina's sneller ingeladen.
Links worden door Facebook 'hard gecachet', zoals wij dat hier noemen. De gegevens van de pagina worden minimaal 1 week onthouden door Facebook. Facebook controleert tussentijds dus niet of er wijzigingen zijn doorgevoerd aan de pagina die van invloed zijn op de preview. Oftewel: als je iets wijzigt aan het bericht op de website, zie je deze wijziging in ieder geval de eerste week (vaak langer) niet terug in het gedeelde bericht op Facebook.
De Facebook Debug Tool verwijdert de opgeslagen gegevens van de pagina in het cachegeheugen en zorgt ervoor dat de cache opnieuw wordt opgebouwd aan de hand van de laatste versie van de pagina op jouw website.

Hoe werkt het?
Als je naar de tool toegaat via bovenstaande link zie je een invulveld met daar achter de blauwe knop 'debug'. Hier vul je de volledige url in van de pagina die je wilt delen en vervolgens klik je op 'debug'.

Je krijgt nu een preview van je bericht te zien. Als je hier de wijzigingen nog niet ziet die je op de pagina hebt doorgevoerd, dan betekent dat dat de oude versie nog in het cache geheugen zit. Via de knop 'schrape again' wordt de informatie van de pagina opnieuw opgehaald.