Op Facebook/Twitter/Linkedin zie ik de oude versie van de webpagina.

Wanneer je een pagina gedeeld hebt via Linkedin, Facebook of Twitter, de pagina daarna wijzigt en opnieuw deelt, zul je zien dat op de sociale media kanalen de oude versie van je pagina nog wordt getoond. Dit komt omdat Facebook, Linkedin en Twitter de gegevens van je post minimaal 7 dagen opslaan in het cache geheugen. Om de vernieuwde versie van je pagina op de social media kanalen te kunnen delen, moet je er dus voor zorgen dat de oude versie uit de cache wordt verwijderd. Dit doe je als volgt:

Facebook

Voor Facebook gebruik je de debugger tool. Die vind je hier: https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/

1. In het veld 'enter a URL to see the information that is used when it is shared on Facebook' vul je de url van de pagina in en vervolgens klik je op 'Debug'.
2. Vervolgens krijg je een pagina te zien met de informatie die Facebook nu van je webpagina heeft:

3. Klik op de knop 'Scrape Again' om de gegevens van de pagina opnieuw op te halen. Je ziet hier nu de nieuwe gegevens staan.
4. Deel je pagina nu opnieuw op Facebook.

LinkedIn

Sinds kort heeft ook LinkedIn een tool voor het verwijderen van de cache: Post Inspector. Deze vind je hier: https://www.linkedin.com/post-inspector/inspect/

1. Vul in het veld 'Enter a URL to see how it is shared on LinkedIn de url van je pagina in en klik op 'Inspect'.
2. De cache wordt direct verwijderd. Je kunt nu de pagina opnieuw delen op LinkedIn.

Twitter

Voor Twitter gebruik je de Card validator. Die vind je hier: https://cards-dev.twitter.com/validator

1. Vul in het veld 'Enter de URL of dthe page with the meta tags to validate' de volledige url (met https:// ervoor) van je pagina in en klik op 'Preview card'.
2. De cache wordt direct verwijderd. Je kunt de pagina opnieuw delen op Twitter.